Нагороди та привітання: Миколаївщина відзначає річницю з дня утворення області

22 вересня в обласному палаці культури відбулись урочистості, присвячені дню заснування Миколаївської області. Привітали жителів Миколаївщини перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, голова обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми говоримо саме про ту дату, коли Миколаївська область була утворена не на рік і не на два, а проіснувала з того часу безперервно вже 80 років. І я впевнений, існуватиме завжди. І за це нам треба сказати великі слова подяки всім воїнам-захисникам, які боронили нашу землю і раніше від фашистських загарбників, і тепер – коли наші хлопці обороняють нас на сході країни. Вони роблять все можливе, щоб на нашій миколаївській землі завжди панували мир та спокій.

Наша земля має славетну і давну історію, має великий економічний потенціал. У нас є потужні підприємства, які були і є лідерами у галузях АПК, машинобудування, портовому господарстві. Але основною цінністю є люди. Адже все, що є в Миколаївській області, створено завдяки вам. І саме вас – людей різних професій, я сьогодні вітаю, я дякую що ви своєю працею і натхненням роблять все для того, щоб наша Миколаївщина розвивалась і розквітала», - звернувся Вячеслав Бонь до гостей свята.

Перший заступник голови ОДА нагородив видатних миколаївців державними нагородами та званнями, що присвоїв Президент України. Так, відзнаку «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» отримав тренер дитячо-юнацької спортивної школи №2 Микола Хаджиогло. «Заслуженим артистом України» стала акторка Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Олена Кошова. Звання «Заслужений енергетик України» присвоєно начальнику служби відокремленого підрозділу Південноукраїнської АЕС Олександру Рогозі.