Арт-дует BRATY представить свою серію «UKRAINE» у Миколаєві

Брати Іван та Василь Костенки, більш відомі як BRATY - українські художники, майстри колажу та графічні дизайнери. Народилися в Україні, місті Миколаєві. Там й здобули вищу художню освіту. Брати закінчили факультет дизайну Київського національного університету культури і мистецтв. У 2007 переїхали до Києва.

BRATY - представники нового покоління українських художників, одні з найуспішніших і модних сьогодні дизайнерів. Їх роботи побудовані на творчому сприйнятті реальності - завдяки маніпуляціям з фрагментарними зображеннями, використанням сюрреалістичних образів, вони створюють неоднозначні твори, провокуючи глядача на діалог.

Роботи братів з'являються на найбільш значимих подіях України та заходах міжнародного значення. BRATY співпрацюють з багатьма успішними українськими і міжнародними брендами: Міжнародний Одеський кінофестиваль, телеканал «1 + 1», UFW, Посольство Швейцарії в Україні, Посольство Франції в Україні, Avon, Mitsubishy, Frolov, ГогольFest та з зіркамі шоу-бізнесу: Вєра Бренжнєва, Валерій Меладзе, Джамала, Даша Астафьева, Йолка, Поліна Гагаріна та інші.

Паралельно з роботою в дизайні Іван і Василь продовжують розширювати межі графічного мистецтва, експериментуючи і беручи участь в різних проектах. На рахунку у братів ряд персональних виставок та участь в міжнародних арт-проектах України, Франції, Італії, Німеччини, Польщі та Грузії.

«UKRAINE» представляє собою серію з 14 колажів, присвячених Україні. Брати Костенко створили роботи на основі сканованих зображень зі старовинної книги про українських людей, одягнених в святкові національні костюми. Вони поєднуються з ключовими українськими символами, етнічними елементами природи і тварин. Зв’язок землі, птахів , квітів та духу гір, який їх наповнює, дає потужний образ промовистої міцної основи. Колажі красномовні в своїй простоті та справжності.

Саме поєднання ретро-оформлення та сучасних технологій, які застосовуються до цього процесу, дає відчуття синергії різних епох. Це змінює не лише бачення історії, а перш за все – співпричетність до неї. Проте в той час, як брати знаходять нові інтерпретації для форми, яка стала їхньою візитівкою, вони не приватизують зміст: кожен глядач має право на своє бачення та осмислення зображень.

Серія «UKRAINE» стала переможцем премії графічного дизайну «UKRAINIAN DESIGN: THE VERY BEST OF 2014». У категорії кращий плакат.

«Українці» Василя та Івана вже відвідали галереї Франції, Польщі та Німеччини, видавалися в журналах Англії таі Іспанії, а тепер їх зможуть побачити й миколаївці.

Захід проходить в рамках Mykolaiv ART WEEK.

Відкриття експозиції 11 жовтня, о 17:00, у російському драмеатрі, блакитна зала.

Вхід ВІЛЬНИЙ.