У регіональній прокуратурі обговорили питання протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією

У четвер, 16 листопада 2017 року,  у прокуратурі області відбувся семінар з питань організації  діяльності у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією, додержання вимог фінансового контролю, усунення негативних наслідків завданих корупційними та пов’язаними з корупцією правопорушенням.

У семінарі взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники, представники Національної поліції та Головного Управління ДФС в області.

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Анатолій  Жмура зазначив, що завдяки вжитим скоординованим заходам робота правоохоронних органів області у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним  з корупцією,  у поточному році суттєво активізована та вона принесла певні позитивні результати.

Зокрема, до суду скеровано 124 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, що майже на половину більше ніж за аналогічний період минулого року,  до відповідальності у вигляді штрафів притягувались як депутати обласної, так і місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування, у тому числі заступник голови обласної ради, державні службовці. На розгляді в судах перебувають протоколи, складені щодо працівників суду,  керівників органів виконавчої влади, правоохоронців.
Прокурорами на усунення порушень вимог чинного антикорупційного законодавства внесено 102 подання, за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто 44 особи.

Разом з тим, на вказаному напрямку є певні проблемні питання, вирішувати які необхідно і шляхом покращення взаємодії спецсуб’єктів  у сфері протидії корупції області, підвищення працівниками вказаних органів свого професійного рівня.

Окрему увагу А. Жмура у своєму виступі звернув на необхідність взаємодії правоохоронних органів з громадськістю щодо виявлення корупційних правопорушень, досягнення не лише невідворотності покарання за їх вчинення, а і реальне усунення їх негативних наслідків.

Присутні прийняли активну участь у дискусії та обмінялись думками із зазначених питань, взяли участь у вирішенні практичних завдань.
 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області