Оновлений будинок культури на Миколаївщині – яскравий приклад для об’єднання громад, - Олексій Савченко

Цього тижня голова Миколаївської облдержадміністрації  Олексій Савченко відвідав будинок культури у селі  Костянтинівка Новоодеського району після капітального ремонту, на який було витрачено близько 1,5 млн грн з місцевого бюджету.  Про це голова ОДА повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Будівля довгий час перебувала у занедбаному стані, ремонт робили поетапно. Наразі зроблено систему  тепломережі, оновлено актову залу, зовнішній двір. Облаштування будинку культури триватиме і в наступному році.

Олексій Савченко відзначив, що  будинок культури в селі Костянтинівка є яскравим прикладом реалізації  закону Президента України Петра Порошенко про децентралізацію і висловив надію, що в наступному році в селі створиться ОТГ. «Сподіваюсь, наступного року це вже буде потужна новостворена ОТГ.  А будинок культури, де зараз займається творча молодь Костянтинівки, стане позитивним прикладом для подальшого об’єднання громади.  Адже якщо ви не використаєте можливості фінансування ОТГ – ось це буде втрачена нагода. Такі проекти народжуються думкою не однієї людини, а тільки тоді,  коли колектив працює послідовно, вибудовуючи кожен подальший крок відповідно до своєї життєвої позиції», - зазначив очільник області.

Зазначимо, що поряд з будинком культури діє комунальний пункт доочистки та розливу питної води, ціна за літр менша за собівартість, а для пільгових категорій громадян і соціальних закладів (школа, дитсадочок тощо) – вода надається безкоштовно.