Учні Морського ліцею відвідали музей історії миколаївської міліції

8 грудня за ініціативи відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області в рамках проведення Всеукраїнського тижня права для учнів 9 класу Морського ліцею імені професора М. Александрова організовано екскурсію до музею міліції.

Під час заходу працівники поліції нагадали ліцеїстам про їх права, порядок звернення у разі їх порушення. Також правоохоронці обговорили із дітьми алгоритм дій, які неповнолітні повинні знати та виконувати, аби забезпечити свою особисту безпеку. Крім цього, розповіли про завдання та функції поліції щодо захисту безпеки дітей.

Директор музею Дмитро Оранський провів для дітей цікаву пізнавальну екскурсію та розповів історію створення міліції. Діти дызнались про те, як працювали та якими засобами користувалися оперативники з часів заснування міста, як зароджувалися та розвивалися усі підрозділи правоохоронного відомства.

Ліцеїсти мали можливість розглянути стенди та вітрини із раритетними експонатами: міліцейська форма різних часів, зразки вилученої зброї, медалі, тодішньої техніки та засобів зв’язку, а також безліч фотографій та документів.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області