У Миколаєві відбувся семінар «Організація та функціонування сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу»

З метою реалізації Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018 – 2020 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 664-р, департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Благодійним фондом «Ласка» започатковано проведення семінарів з теми: «Організація та функціонування сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу».

Перший такий семінар відбувся 12 січня в м. Миколаєві.

«Розвиток сільськогосподарської кооперації є одним із пріоритетів аграрної політики та інструментом досягнення економічного зростання в аграрному секторі. Кооперація – це ті можливості, які мають бути реалізовані: підвищення зайнятості у сільській місцевості, забезпечення попиту на продовольство, зростання доходів сільських родин, виведення продукції дрібних виробників на організований ринок» – зазначають в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Основним спікером виступила директор сільськогосподарської дорадчої служби Полтавської області GLOBALG.A.P. С.Андрієнко, яка ознайомила учасників заходу з видами СОК та умовами їх створення, а також висвітлила питання внутрішньогосподарської діяльності, оподаткування та юридичного оформлення договірних відносин сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

У ході проведення заходу також обговорювались інші ключові та організаційні питання при створенні сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, основні права та обов’язки членів кооперативу, трудові відносини СОК.

У семінарі взяли участь понад 60 учасників: представники департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, управлінь (відділів, секторів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій, Баштанської міської, Мостівської та Шевченківської сільських об’єднаних територіальних громад, голови сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, фермерських господарств, бджолярі та власники особистих підсобних господарств,

За результатами проведеної зустрічі присутні отримали для себе багато корисної інформації та мали можливість налагодити ділові стосунки для подальшої роботи.

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації заплановано проведення таких семінарів у кожному районі області.