Відбулося засідання обласного штабу з підготовки до опалювального сезону 2018/2019 року

У четвер, 7 червня, під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Валентина Гайдаржи проведено засідання обласного штабу з підготовки до наступного опалювального сезону.

До порядку денного були включені питання про внесення  змін в організацію надання послуг з енергозабезпечення споживачів у зв’язку з введенням в дію Закону «Про ринок електричної енергії» і Кодексу систем розподілу. З доповіддю по зазначеному питанню виступив голова правління ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» Олег Сивак, який акцентував на особливостях нормативно-правової бази і тих завдань, які стоять перед органами влади і споживачами промисловості, бюджетної сфери по впорядкуванню відносин і вибору незалежного постачальника електроенергії вже починаючи з 11 грудня 2018 року.

Також на засіданні обласного штабу розглянуто питання про стан виконання роботи з оснащенням вузлів обліку природного газу системами дистанційної передачі даних, тобто модемами, по колу бюджетних організацій області - насамперед шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери. Зазначено, що завдання по оснащенню доволі суттєве. Біля 740 вузлів комерційного обліку природного газу необхідно обладнати модемним зв’язком для передачі в онлайн-режимі стану споживання природного газу. Це є вимога кодексу газорозподільних систем. Розпочата робота - у складі ПАТ «Миколаївгаз» створена відповідна проектна група, яка буде сприяти, у тому числі, органам місцевого самоврядування в організації виконання зазначеної роботи.

Валентин Гайдаржи наголосив на необхідності коригування місцевих бюджетів і включення відповідних видатків до видаткових частин з метою забезпечення своєчасної підготовки вузлів обліку природного газу бюджетних установ до наступного опалювального сезону.

Також про хід підготовки прозвітували керівники профільних управлінь - департамент освіти і науки ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, департамент соціального захисту населення, управління культури, національностей та релігій, які розповіли про підготовку об’єктів до наступного опалювального сезону і визначили проблемні питання, які необхідно вирішувати для своєчасної підготовки до наступного опалювального сезону.