Исполком не поддержал увеличение штата «Агентства развития Николаева» до пяти человек

Исполком не поддержал увеличение штата «Агентства развития Николаева» до пяти человек

Члены исполкома Николаевского городского совета не поддержали увеличения штата «Агентства развития Николаева» до пяти человек. Такое решение было принято в пятницу, 14 июня, - информирует корреспондент СВІДОК.info.

Свою позицию озвучил лишь член исполкома и депутат Николаевского областного совета Юрий Кормышкин. Он отметил, что увеличения штата работников дополнительно возложит на городской бюджет более 1 млн. грн. в год.

- Проектом рішення передбачається збільшення штатної чисельності агенції з трьох до п'яти штатних одиниць, що потребує додаткових витрат на заробітну плату та преміювання в сумі 109 тис. грн. тобто вдвічі більше ніж на теперішній час. Виникає питання, за які такі надзвичайні заходи місто вимушене платити щорічно 1 млн. 318 тис. грн. лише на зарплату п'яти працівникам та за звершення яких передбачається виплатити 200% до окладів премії.

Специалист по связям с общественностью и прессой КУ «Агентство развития Николаева» Евгений Гомонюк пояснил, что агентство уже давно нуждается в дополнительных рабочих силах, а увеличения штата было заложено в программе развития. На данный момент в составе агентства разботают три человека.

- Заробітна плата прийнята рішенням 2016 року. Щороку вона перераховується до збільшення прожиткового мінімуму згідно бюджетного законодавства і законодавства про працю. Премія не виплачується в тому розмірі, в якому вона передбачена. Вона передбачена відповідним договором та відповідним рішенням виконкому... Об'єм роботи збільшився. І обов'язків стало більше ніж було до цього і виникла необхідність у двох одиницях. Вона виникла ще у січні і в програмі були закладені ці гроші. Проте не було відповідного проекту рішення виконкому. Збільшення штатних одиниць не збільшує витрат. Вони також передбачені статутом. 

Юрий Кормышкин стоял на своем и заявил, что не будет голосовать положительно.

- Я особисто голосувати не буду за зарплату 1млн. 300 тис. на рік за зарплату для агенції, яка нічого для міста Миколаєва не робить.

В результате большинство членов исполкома не поддержали это решение. Напомним, что «Агентства развития Николаева» работает над программой сохранения и реставрации исторического николаевского центра.