Як уникнути переїдань у свята? Поради сімейного лікаря

Як уникнути переїдань у свята? Поради сімейного лікаря

Всім нам добре знайомий цей новорічно-святковий парадокс: ми знаємо, що переїдання призводить до розладів травлення й пригніченого настрою, але більшість із нас продовжує пригощатися без міри.

Пропонуємо цього разу спробувати щось нове, поекспериментувати — підготувати святковий стіл, який буде і смачним, і здоровішим. Розказуємо, як пережити зимові свята без переїдання.

А тепер хороша новина. Ті 2–3 раптових кілограми ваги на наступний день — найімовірніше, не жир, а вода. Вона затримується в організмі при поїданні солоного, солодкого та споживанні алкоголю. Це все одно шкодить організму, тож нормалізуй харчування якнайшвидше. Регулярне споживання надмірних калорій — ось здебільшого головна причина зміни ваги.

Здорове святкування може не припасти до душі, та ти не дізнаєшся, поки не спробуєш. Раптом для тебе і твоїх близьких це стане новою традицією? А може, ти взагалі захочеш перейти на здорове харчування й надалі? Полуниці в йогурті, салат з волоським горіхом і бурячком, запечені яблучка з корицею — чом би й ні? 

 

Матеріал підготовлено спільно з соціальною кампанією "Твій сімейний лікар". 

Сайт та Facebook-сторінка проєкту