«Не лишаємо громаду у біді»: поліцейський Галицинівської ОТГ розказав про роботу під обстрілами

«Не лишаємо громаду у біді»: поліцейський Галицинівської ОТГ розказав про роботу під обстрілами

Вже більше трьох місяців продовжується героїчний супротив українців оккупантам – військам рф. Не дивлячись на постійні ризики та небезпеку, працівники екстрених служб завжди готові прийти на допомогу.

Села Галицинівської ОТГ під Миколаєвом знаходяться недалеко від лінії боїв та значно потерпають від ворожих обстрілів. Проте свою роботу поліцейські офіцери громади не припиняли не на хвилину.  

Кореспондент СВІДОК.info поспілкувався з поліцейским офіцером Галицинівської ОТГ Денисом Фільєвим.

Фото з архіву поліцейського

За його словами, зараз ситуація у громаді достатньо напружена, проте поліцейські продовжують слідкувати за порядком та допомагати мешканцям з гуманітарними питаннями.

«Звичайно, ми патрулюємо села, реагуємо на виклики, які надходять по лінії 102, або коли жителі громади телефонують особисто мені, чи моєму напарнику – ми обов’язково реагуємо, бо люди чекають на нашу допомогу у цей складний час», - зазначив він.

Кожен виїзд по селам громади пов'язаний з великим ризиком – ніколи не знаєш, куди може поцілити ворог.

«Села наші дуже постраждали від рук окупантів: зруйновані школи, приватні будинки, об’єкти інфраструктури, проте під час моєї роботи страх відходить на другий план. Хоча навіть моя службова автівка постраждала від осколків від вибуху снаряда: у неї розбило одне з вікон», - каже офіцер поліції.

Денис Фільєв – поліцейский офіцер громади і він прагнув взяти участь у пілотному проєкті від Національної поліції Миколаївщини. Каже, що безпека та спокій у громаді залежить від його якісної роботи і це його мотивує. Кількість злочинів на території громади з початку війни значно зменшилась.

Фото Олександра Миронченко

Окремо поліцейський розповів, що з початку війни багато мешканців покинули села, проте тенденція зараз зворотна – зокрема у Галициново люди потроху повертаються, проте загроза обстрілів досі є.

«На территорії ОТГ ми обслуговуємо села Галицинове, Лупареве, Лимани, Прибузьке та Українку. Всього у нас населення 10 тисяч осіб, проте якщо брати с. Українка, то там залишилося жити лише декілька десятків людей – вони відмовляються евакуюватися, бо їм прикро залишати свійських тварин та господарство», - розказав він.

Як зазначалося, поліцейські офіцери громад також допомагають з доставкою гуманітарної допомоги, яка надходить до сіл.

«Хліб, вода, продукти харчування – ми не лишаємо громаду у біді і також допомагаємо нашим мешканцям. Не передати слова вдячності від них, - підкреслив Денис Фільєв. - Будемо разом наближати нашу перемогу».

Співробітники поліції Миколаївщини гідно виконують свій професійний та громадянський обов’язок, вони завжди поруч і завжди готові прийти на допомогу.

Фото з архіву поліцейського
Знищені внаслідок ворожих обстрілів будинки у с. Лупарево