ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ ОСВІТИ ПО-МИКОЛАЇВСЬКИ

Результативність конкурсу на заміщення посади начальника управління освіти Миколаївської міської ради, а також реалізація широкого спектру можливостей та завдань освітніх реформ не коментую: про це ще скажуть люди, час, статистика, а також зміна ролі учителя в суспільстві. 

Що чекає на лідера команди реформаторів? Якість освіти, мова навчання і результати ДПА, ЗНО, прозорі конкурси на посади завідувачів і директорів ДНЗ, ЗОШ, позашкілля, ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, капвидатки, харчування, інклюзія, соцпрограми, прозорість використання бюджетних коштів, а ще - НУШ, НОП, доплати за ефективність та престиж, регіональне замовлення, інновації, підручники, міжнародна співпраця, науково-методична діяльність, мережа бібліотек, моральне, військово-патріотичне, спортивне виховання, віднедавна - протипожежна безпека - це той незначний сегмент питань, які обговорюють найчастіше та які має взяти на себе нове керівництво управління. Незаанґажоване, компетентне, динамічне, гнучке у прийнятті рішень.

Сподіваюсь, що всі учасники конкурсу, які є бездоганними у своїх прагненнях, намірах, талантах зробити освіту краю фундаментальною, конкурентною, сучасною, не стануть по різні боки барикад, а навпаки: працюватимуть спільно, якісно, професійно та ефективно, залучаючи до когорти лідерів змін широкі кола освітян Миколаївщини, країни, світу.

Не забувайте тільки головного: в центрі вашої уваги повинні бути діти - сучасні, освічені, виховані, захищені. Вони - надія України на успішне майбутнє. 
В добру путь, колеги!