«Сторінками енциклопедичних видань»: миколаївських студентів познайомили з сучасними та раритетними енциклопедіями

Енциклопедії, словники, довідники увійшли до нашого життя ще з давніх часів, але й зараз значущість та корисність їхня не зменшується, незважаючи на всесвітню мережу Інтернет.

11 жовтня у відділі документів з гуманітарних наук бібліотеки ім. О. Гмирьова відбувся бібліоекскурс «Сторінками енциклопедичних видань». Учасники заходу – студенти та викладачі факультету політичних наук ЧНУ ім. Петра. Могили – прослухали пізнавальний огляд літератури, що розкрив широку палітру універсальних та галузевих енциклопедій, словників, довідників. Присутні познайомилися  не тільки із сучасними енциклопедичними експонатами, а й з раритетними виданнями ХVIII-ХIХ ст., що представила завідуюча відділом науково-дослідної роботи з рідкісними та цінними виданнями Т. В. Серебрякова. Відвідувачі дізналися багато нового і цікавого щодо географії поширення та історії виникнення енциклопедичних видань. Під час заходу  відбулася інтелектуальна вікторина, на питання якої багато хто з учасників швидко і правильно відповів. Переможцем став студент I курсу за спеціальністю «Історія і археологія» Роман Галкін.

На книжковій виставці «Там, де живе мудрість були представлені незвичні та нестандартні словники і довідники. Особливий інтерес у відвідувачів викликали барвисті енциклопедії із серії «Найгарніші та найзнаменитіші».