Миколаївські рятувальники провели масштабні тренування

18 жовтня проведено розгортання зведеного загону № 2 Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та пересувного пункту управління і пункту життезабезпечення особового складу під час ліквідації надзвичайної ситуації.

Під час тренування, яке пройшло на території Марьївського урочища Баштанського району області, встановлено наметове містечко, інфраструктура якого забезпечує усі потреби рятувальників для ефективного виконання завдань за призначенням (відпочинку, харчування, психологічної та медичної допомоги тощо).

Також, в рамках відпрацювання силами особового складу зведеного загону відпрацьовано ряд практичних ввідних.

У ході заходу приділялася увага справності техніки, екіпіровці особового складу та комплектації наметового містечка.

Загалом до тренування залучено понад 120 чоловік особового складу та 30 одиниць техніки.

Підводячи підсумки заступник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області з реагування на надзвичайні ситуації Михайло Гриб зазначив: «Сьогодні ми в черговий раз перевірили готовність сил та засобів обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби до виконання завдань за призначенням. Це особливо важливо з урахуванням того, що попереду зимовий період, який як правило виснажливий та складний в умовах заметів. Результати перевірки показали, що у разі потреби всі невідкладні заходи, спрямовані на ліквідацію наслідків надзвичайних подій та ситуацій, у тому числі у зимовий період, будуть вжиті в найкоротші терміни»

ГУ ДСНС України у Миколаївській області