На Миколаївщині судом визнано винними у порушенні вимог фінансового контролю ще двох суб’єктів декларування

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 за дорученням прокуратури Миколаївської області забезпечено участь у розгляді Центральним районним судом м. Миколаєва  протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, щодо посадової особи одного з відділів  ГУ Державної фіскальної служби України в Миколаївській області та депутата Миколаївської міської ради.

Установлено, що зазначена вище посадова особа ГУ Державної фіскальної служби, будучи суб’єктом декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції», декларацію особи, яка припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подала з порушенням строку, визначеного чинним законодавством.

Постановою Центрального районного суду м. Миколаєва посадовця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Рішенням цього ж суду визнано винним у несвоєчасному поданні без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, одного з депутатів Миколаївської міської ради, яким вказану декларацію подано більш ніж через 2 місяці після закінчення кінцевого строку на її подання. Цим же рішенням суду провадження у справі закрито у зв’язку  з закінченням строків накладення адміністративного стягнення. Закриття провадження у справі зумовлено тривалим розглядом клопотань особи, стосовно якої складено протокол. 

Загалом, упродовж 2017 року службовими особами Управління захисту економіки  складено 24 протоколи за фактами несвоєчасного подання без поважних причин декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та 8 протоколів за фактами неповідомлення або несвоєчасного повідомлення суб’єктами декларування про суттєві зміни у майновому стані. 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1