За апеляційною скаргою прокуратури за крадіжку майна злочинця засуджено до суворішої міри покарання

Апеляційним судом Миколаївської області за апеляційною скаргою першого заступника прокурора області скасовано вирок Корабельного районного суду м. Миколаєва, яким 41 річного мешканця Вітовського району за крадіжку майна, вчинену повторно (ч. 2 ст. 185 КК України) засуджено до покарання у виді арешту строком на 3 місяці, що є мінімальним покаранням, визначеним санкцією вказаної статті.

Підставою для оскарження ухваленого вироку стало неправильне застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, що призвело до призначення покарання, яке не відповідає тяжкості кримінального правопорушення.

Прокурор звернув увагу, що зловмисник, починаючи з 1992 року, шість разів судимий за вчинення умисних злочинів проти власності, у тому числі за тяжкі злочини, судимість за які не знята та не погашена у встановленому законом порядку. Злочин за оскаржуваним вироком вчинено через короткий проміжок часу після звільнення з місць позбавлення волі. Тому, призначене судом першої інстанції покарання не відповідає його меті, яке має забезпечити не тільки кару, а й виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та за новим вироком засудив обвинуваченого до 2 років позбавлення волі.

Загалом, за аналогічних підстав, упродовж поточного року за апеляційними скаргами прокурорів скасовано вироки суду першої інстанції з ухваленням нових вироків  стосовно 41 особи.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області