Оголошується прийом документів для здобуття обласної премії ім. Миколи Аркаса

Управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації оголошує, що у 2018 році приймає культурно-освітні проекти для здобуття обласної премії ім. М.Аркаса, відомого українського історика, композитора і громадського діяча, яка заснована Миколаївською ОДА у 1996 році.

Премія є престижною творчою відзнакою та присуджується за вагомий внесок у розвиток та збагачення української національної культури, яка може присуджуватися як окремим працівникам культури, мистецтва, освіти, так і творчим колективам, діяльність яких отримала широке громадське визнання.

Обласна премія імені Миколи Аркаса присуджується кожних 2 роки за видатний внесок і збереження української національної культури з метою вшанування пам’яті нашого славетного земляка Миколи Аркаса.

У 1996 році розпорядженням голови облдержадміністрації офіційно засновано обласну премію ім. Миколи Аркаса, як заохочення та відзначення працівників культури, що зробили значний внесок у розвиток і збереження української національної культури.

Присвоєння цієї премії стало великою подією в духовному житті Миколаївщини, стимулом для творчого потенціалу області. Нині в області понад 100 лауреатів обласної премії ім. М.Аркаса.

Документи на здобуття премії подаються кандидатом або його представником до управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації у період з 1 по 30 вересня відповідного року у робочі дні (телефон для довідок - (0512) 37-50-24).

Положення та всі інші матеріали про премію знаходяться на сайті управління http://uknr.mk.gov.ua/ua/1473681694/