У Миколаєві два ОСББ отримали 120 тис. грн компенсації з обласного бюджету на заходи з енергозбереження

У цьому місяці ОСББ «ПГС-105» та «Парусний 7-А» в Миколаєві  отримали з обласного бюджету компенсацію на заходи з енергозбереження на загальну суму 120 тис. грн - по 60 тис. грн відповідно. 

Так ОСББ «ПГС-105» на отримані кошти проведе роботи з влаштування світлопрозорих металопластикових конструкцій з двокамерними енергоефективними склопакетами, а ОСББ «Парусний 7-А»  - закупить матеріали та обладнання для капітального ремонту трубопроводів опалення та термомодернізації теплового вузла будинку.

Як коментує голова ОДА Олексій Савченко, впровадження енергозберігаючих технологій в житлових будинках дасть миколаївцям змогу значно скоротити видатки на оплату теплопостачання, а компенсація з обласного бюджету стимулюватиме створення ОСББ та ЖБК і відмову від послуг неефективних у сучасному світі ЖЕКів.

«В країні у всіх сферах життєдіяльності поступово, але незворотньо відбуваються зміни. Житлово-комунальне господарство не виключення. Інститут т.з. ЖЕКів вже себе віджив, все більше людей об’єднуються у ОСББ, розуміючи, що тільки так можна утримувати свої домоволодіння в порядку і не бути залежними від будь-яких сторонніх осіб. Саме для таких свідомих людей у нас діє обласна Програма часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів. У співпраці з депутатами обласної ради передбачили по цій Програмі 300 тис. грн на 2018 рік. Тільки разом рухаючись до поставлених цілей досягнемо успіху», - зазначив очільник області.

Довідково:

Облдержадміністрацією розроблено обласну Програму часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки. Рішенням обласної ради від 21.12.2017 №25 на 2018 рік затверджено 300 тис. грн на часткове відшкодування кредитів, залученим ОСББ, ЖБК на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, що сприятиме зменшенню споживання енергоносіїв, підвищить технічний стан житлових будинків та якість послуг.