ЦВК перевірила «мертві душі» у Вознесенську: порушення під час виборів відсутні

14 червня 2018 року у Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради відбулася перевірка роботи відділу ведення Державного реєстру виборців  на підставі звернення Народного депутата України Ільюка Артема Олександровича до ЦВК. Враховуючи те, що це питання в переліку ТОП-новин та має безпосереднє відношення до роботи органів місцевого самоврядування міста Вознесенська,  легітимності міського голови Лукова В.Д. надаю громаді звіт про результати перевірки, як і обіцяла раніше.

Згідно з наказом ЦВК від 11 червня 2018 року перевірку здійснював головний консультант відділу взаємодії з регіональними органами адміністрування Реєстру та контролю за виконанням рішень розпорядника Реєстру управління забезпечення та контролю функціонування Реєстру Служби розпорядника Реєстру Кавун Іван Володимирович. Перед початком роботи була проведена зустріч Кавуна І.В. з  Народним депутатом України Лівіком О.П., який також виявив свою зацікавленість питанням кількості виборців у Вознесенську, в присутності начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Миколаївської облдержадміністрації Григор’єва Є.М., секретаря Вознесенської міської ради Торжинської Л.М. та начальника відділу ведення Державного реєстру виборців апарату виконавчого комітету Вознесенської міської ради Добріци Є.В. щодо інформації по кількості населення міста, яка була надана Головним управлінням статистики в Миколаївській області та показників виборців, наданих ЦВК. В ході розмови  представники ЦВК та Виконавчого комітету надали чіткі аргументовані пояснення Народному депутату України Лівіку О.П., з якими той не погодився і який, з його слів, продовжить вивчати це питання.

Разом з тим, за результатами перевірки Виконавчий комітет Вознесенської міської ради має офіційний акт про перевірку стану організаційної роботи органу ведення Державного реєстру виборців, який додається в сканованому виді.

Озвучу на загал висновок комісії: «Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату  Виконавчого комітету Вознесенської міської ради у повному обсязі виконує вимоги Закону України «Про Державний реєстр виборців» та рішення Центральної виборчої комісії у процесі ведення Державного реєстру виборці. Відділ працює без зауважень. Проблемні питання, які були виявлені під час планової перевірки 10 жовтня 2016 року, усунені».   

Тож заяви про «мертві душі» у Вознесенську, є безпідставними. Закликаю представників влади різних рівнів у подальшому не збурювати громаду неперевіреною інформацією. Тим паче, що органи місцевого самоврядування міста завжди готові до конструктивного діалогу та прозорої роботи.

Лариса Торжинська, секретар Вознесенської міської ради