Цього літнього сезону на Миколаївщині планують оздоровити близько 66 тисяч дітей

У п’ятницю, 15 червня,  відбулась всеукраїнська селекторна нарада Міністерства соціальної політики з питань механізму використання в повному обсязі  субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень, для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, та організації оздоровчої компанії для дітей у 2018 році.

Миколаївщину на нараді представили заступник голови облдержадміністрації Євген Шевченко та керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації.

У Міністерстві соціальної політики зазначили, що декілька областей вже почали виділяти земельні ділянки під забудову приміщень для  дітей-сиріт,  серед них і Миколаївська.

Євген Шевченко зазначив, що цього року у Миколаївській області планується оздоровити близько 66 тисяч дітей у 21 закладі, які отримали усі відповідні документи та дозволи  ще до початку сезону. 

Також він відмітив, що за ініціативи та підтримки голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка Миколаївська область готова прийняти на оздоровлення та відпочинок  дітей з Донецької та Луганської областей. «Всі питання стосовно відпочинку дітей ми тримаємо на контролі», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, що нещодавно голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко та Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич урочисто вручили ключі від 10 квартир дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування. Квартири  були придбані у житловому комплексі «Рив’єра» в мікрорайоні «Намив»  за кошти державної субвенції.