Реконструкція соціальних закладів та ремонт під’їзних доріг: сільські громади про плани на 2019-2021 роки

Громади Миколаївщини активно продовжують визначатися із пріоритетними проектами на наступні три роки.

Рада регіонального розвитку Миколаївщини, проведена 27 листопада 2018 року, дала старт надважливому і відповідальному процесу формування трирічного перспективного плану розвитку регіону.

За дорученням голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка міста, райони та об’єднані територіальні громади Миколаївщини проводять місцеві ради регіонального розвитку з метою формування до реалізації переліку проектів, актуальних для жителів територій. Адже, як наголосив Президент України Петро Порошенко на Всеукраїнській Раді регіонального розвитку - кожна територія має визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти - маркери розвитку.

«Неодноразово я вже наголошував, що визначення перспектив на 3 роки – це важливе стратегічне завдання для кожної громади. Перш за все, це унікальна можливість для жителів, бо саме вони мають визначальний голос на місцевих зборах – ними визначаються потенційні напрямки розвитку. На це направлена реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком - кошти зосереджуються на місцях і кому як не жителям краще знати про те, що першочергове - ФАПи, школи і т.д», - коментує голова ОДА Олексій Савченко.

Цього тижня засідання місцевих рад регіонального розвитку відбулися у ряді селищ Миколаївської області, зокрема, у Новоюріївці та Новохристофоровці Новобузького району, а також у Кінецьпільльській сільській раді.

За результатами зборів, жителі сіл у Новобузькому районі визначили наступні напрями для розвитку:
- ремонт під'їздної дороги до села Новоюріївка;
- транспортне сполучення з містом Новий Буг;
- реконструкція системи опалення у Новоюріївській ЗОШ та перехід на альтернативний вид
опалення;
-заміна старих вікон на енергозберігаючі у Новоюріївській ЗОШ;
- ремонт під’їзної дороги до села та перехід дошкільного закладу в селі Новохристофорівка в частину приміщення Новохристофорівської ЗОШ.

У ході обговорення нагальних питань громади Кінецьпільської сільської ради, озвучено найголовніші з них:
- під’єднання села Кінецьпіль до системи централізованого водопостачання міста Первомайськ, для забезпечення жителів села якісною питною водою;
- капітальний ремонт дороги по вул. Польова;
- заміна вікон та будівництво модульної котельні в ДНЗ «Струмочок»;
- теплосанація та реконструкція системи опалення Кінецьпільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Нагадаємо, нещодавно голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко в ефірі одного з місцевих телеканалів заявив, що вже у січні 2019 року розпочнеться збір проектів, які громади Миколаївщини визначили як найбільш важливі і пріоритетні для розвитку територій на період 2019-2021 років.