На Миколаївщині ліквідовано 31,1 га пожеж на відкритих територіях

Протягом 2 вересня до Служби порятунку 26 разів надходили повідомлення про пожежі на відкритих територіях. Горіла суха трава, чагарники та сміття у Вітовському, Очаківському, Миколаївському, Вознесенському, Єланецькому, Врадіївському, Кривоозерському, Березнегуватському, Очаківському районах. У містах Миколаїв, Новий Буг, Вознесенськ, селищах міського типу Казанка та Веселинове.

Також у Миколаєві в Балабанівському лісовому урочищі державного підприємства “Миколаївське лісове господарство” горіла хвойна підстилка. Загальна площа пожеж склала 31,1 га.

Ймовірною причиною виникнення у всіх випадках, окрім хвойної підстилки, є необережне поводження з вогнем невідомих громадян. Щодо лісового масиву, за попередніми даними її спричинив підпал.

Всього від ДСНС працювало 80 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки. Додатково залучались працівники лісового господарства ДП “Миколаївське ЛГ” та автомобіль УАЗ-3909, вогнеборці державної пожежної команди “Луч” та місцевої пожежної команди “Олександрівка”, трактор з бочкою від ТОВ “Атіс”.