Рятувальники відпрацювали дії на випадок виникнення пожежі в Миколаївській обласній клінічній лікарні

Співробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області під час проведення систематичних занять та навчань відточують професійні навички з гасіння пожеж та порятунку громадян. Основна задача особового складу під час тренувань - вивчення оперативно-тактичної характеристики об’єктів, особливості розвитку пожежі, правильність реагування та правильний розподіл сил і засобів.

Так, 5 вересня на території Миколаївської обласної клінічної лікарні Миколаївської міської ради, розташованої на вул. Київській в Заводському районі м. Миколаєва виникла умовна пожежа. За легендою, внаслідок короткого замикання електропроводки в палаті №1 на другому поверсі гастроентерологічного відділення виникла пожежа та сталося щільне задимлення в коридорах з першого по третій поверх. Площа пожежі склала 15 м2. На третьому поверсі кардіологічного відділення залишилося двоє хворих, відрізаних від шляхів евакуації через щільне задимлення в  коридорі.

Обслуговуючий персонал сповістив про пожежу за номером “101”, організував збір добровільної пожежної дружини та намагався загасити пожежу первинними засобами пожежогасіння. Додатково організовано оповіщення про пожежу та евакуйовано хворих.

За викликом №2 до місця пожежі прибуло 4 основних пожежно-рятувальних автомобіля та 1 спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль з оперативним розрахунком. У зв’язку з великою кількістю хворих виникла необхідність у додатковому залученні начальницького складу 3 ДПРЧ. У складі трьох ланок газодимозахисної служби  рятувальники провели евакуацію постраждалих та подали стволи на гасіння та захист суміжних приміщень 1, 2 та 3-го поверхів.

Задля оцінки розташування сил та засобів, з’ясування у керівника гасіння пожежі обстановки створено роботу штабу. Загалом від ДСНС до навчань залучалось 6 одиниць основної та спеціальної техніки та 21 чоловік особового складу.

 

DSC_0010.JPGDSC_0030.JPGDSC_0026.JPGDSC_0060.JPGDSC_0090.JPGDSC_0115.JPGDSC_0130.JPGDSC_0139.JPG

 


ГУ ДСНС України у Миколаївській області