СБУ заблокувала діяльність угруповання, підконтрольного «злодію в законі» з РФ

Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого угруповання, причетного до вчинення розбійних нападів та «вибивання» грошей з підприємців. За оперативними даними, діяльність банди контролював «злодій у законі», громадянин РФ, якого раніше затримали українські правоохоронці.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисників на території Одеської та Миколаївської областей вилучено:

- зброю;

- засоби зв’язку;

- тепловізор;

- засоби катування та інші докази злочинної діяльності.

За попередньою версією слідства, учасники групи через створення штучних конфліктних ситуацій вимагали гроші з представників комерційних структур з Одеської та Миколаївської областей. Встановлено, що зловмисники також вчиняли розбій з використанням вогнепальної зброї.

Задокументовано факт нападу зловмисників на одеського бізнесмена на початку лютого цього року. Через погрози фізичної розправи і нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому вони намагалися заволодіти його майном. Після вчинення злочину учасники групи переховувалися від правоохоронних органів з дотриманням суворих заходів конспірації.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали двох зловмисників у середмісті Миколаєва.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру і обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності угруповання.

Заходи із викриття зловмисників проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.