Підозрювану у вчиненні смертельного ДТП у Миколаєві взято під варту

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко обрано запобіжний захід 37-річній місцевій мешканці, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 08.12.2021 року, близько 19.40 год, підозрювана рухалась на автомобілі «Chevrolet Volt» по вул. Пограничній у м.Миколаєві в сторону вул. Мала Морська.

В районі будинку № 50/1, по вул.Погранична, жінка скоїла наїзд на 72-річного чоловіка, який перетинав дорогу по пішохідному переходу. Після наїзду, остання залишила місце події.

Пішохід від чисельних травм помер наступного дня у медичному закладі.

У ході засідання, жінка пояснила, що наїзд стався випадково, вона не помітила пішохода через складні погодні умови, зокрема, туман. Місце скоєння кримінального правопорушення залишила, оскільки перебувала у шоковому стані. Пояснила, що проїхала після наїзду два квартали та зупинилась, швидку допомогу та поліцію не викликала. Швидкість автомобіля, за її словами, складала 55-60 км/год. Алкогольні напої та наркотичні препарати в той день не вживала.

Захисник просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту, посилаючись на те, що його клієнтка не притягалась раніше до кримінальної відповідальності, має міцні соціальні зв’язки, утримує малолітню дитину, визнає свою провину, місце ДТП залишила через емоційний стан.

За результатами розгляду, слідчий суддя Світлана Скрипченко, ухвалила обрати щодо підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою до 05.02.2022 року та зобов’язати службу у справах дітей Миколаївської міської Ради вжити заходів щодо дитини підозрюваної, яка залишилась без батьківської опіки.
 
 
Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва