Миколаївська екологиня поскаржилась на якість обрізки вуличних дерев

Миколаївська екологиня Наталія Ришкова наголошує - у місті проводять неправильну обрізку дерев, яка лише шкодить зеленим насадженням.

Про це вона повідомила на своїй сторінці.

"ТОВ Укрбіорост, яке проводить обрізку та видалення дерев в Миколаєві та отримує за це мільйони гривень, працює з порушеннями екологічного законодавства, - підкреслила вона. - Виграло всі тендери ТОВ Укрбіорост, основною діяльністю якого були лісозоготівельні послуг. Зараз вони вже врахували, що це викликає певні питання та обурення у людей та змінили на "надання ландшафтних послуг".

Також екологиня звернулася до  Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу стосовно звернень активу міста восени 2021 р. по видаленню дерева на вул.Шнеєрсона та обрізці дерев по вул.Бузніка компанією Укрбіорост.

"Все це відбувалося з порушенням екологічного законодавства. (на Бузніка працювали саме вони і є свідки цього). Тож що ми маємо в підсумку? За мільйони гривень Укрбіорост їздить по місту, знищуючи дерева, які їм заманеться (бо вуличні дерева не проінвентаризовані), залишаючи стовбури і називаючи це кронування (немає такого поняття ніде в правилах по догляду за зеленими насадженнями). Про яку туристичну привабливість Миколаєва можна говорити далі? На яку адаптацію до змін клімату можна очікувати?", - підкреслила вона.

Наразі Держекоінспекція направила листи до Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради та Адміністрація Центрального району з метою вжиття заходів реагування.