На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин

Фонд державного майна виставив на продаж Одеський завод шампанських вин. Стартова ціна становить 87,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба фонду.

"На приватизацію виставлено Одеський завод шампанських вин – одне з найстаріших підприємств! Саме тут у 1899 році почалася історія виробництва ігристого вина в Україні. Завод тоді зводили з просторими погребами для витримки 2 мільйонів пляшок вина, виробничим корпусом, допоміжними приміщеннями і красивою мурованою аркою, яка до сьогодні прикрашає в'їзд на територію заводу", - йдеться у повідомленні.

Продукція підприємства чимало разів здобувала нагороди на національних і міжнародних конкурсах, першу – у далекому 1904 році. Проте, декілька разів виробництво вина на Одеському заводу доводилося припиняти, ввостаннє це трапилося у 2018 році. До того ж, ще 30 років тому потужності підприємства були передані в оренду – відтоді держава не займається виробництвом одеського ігристого.

Сьогодні розпочинається пошук нового інвестора для Одеського заводу шампанських вин. Аукціон з приватизації цього об'єкта має відбутися 1 лютого 2022 року, а його стартова ціна складає 87,4 млн грн. Одна з умов приватизації – забезпечити збереження видів діяльності з виробництва виноградних вин.