В Миколаєві відбудеться виставка «Донорство – це про життя»

В рамках всеукраїнського проєкту «Мистецтво донорства», який ДонорUA започаткував 2021 року, 28 січня 2022 року о 15 годині в торговельно-розважальному центрі «CityCenter» за адресою проспект Центральний, 98 стартує двотижнева виставка, що має назву «Донорство – це про життя».

Про це повідомляють організатори.

Під час відкриття промови висловлять волонтери ДонорUA, представники ТРЦ, представники влади міста, Миколаївської обласної станції переливання крові.

Захід має на меті донести через візуальний контент важливість донорства крові, створити нове сприйняття донорства через мистецькі інструменти, популяризувати донорство, залучити нових донорів і т.д.

"Кров не виробляють у лабораторії, нею лише можуть поділитися люди. Цим конкурсом і виставкою робіт ДонорUA прагне естетично донести потребу в донорській крові та її компонентах", - іде мова у повідомленні.

Всі охочі зможуть приєднатися до ініціативи «Дізнайся свою групу крові», яку проводитиме Миколаївська обласна станція переливання крові, і безкоштовно визначити свою групу крові. Замість медичних довідок – фото на пам’ять з яскравими табличками своєї групи крові на фоні банеру чи картин виставки.

Кожен з відвідувачів, який зареєструється на платформі ДонорUA, матиме змогу взяти участь у розіграші трьох призів від партнерів проєкту бренду Gelius.

ТРЦ «CityCenter» між відвідувачами розіграє два квитка на похід до кінотеатру MULTIPLEX.

Виставка триватиме в ТРЦ «CityCenter» протягом 2-х тижнів, до 11.02.2022 року.

Виставка «Донорство – це про життя» створена з найкращих робіт міжнародного фестивалю-конкурсу DonorUA ART Project. Концепцією виставки є донесення через візуальний контент важливість донорства, створити нове сприйняття донорства через мистецькі інструменти, популяризувати донорство, залучити нових донорів, сформувати імідж донорства як мистецтва рятувати життя.

Уже 3-й рік поспіль ДонорUA об’єднує мистецтво та донорство заради порятунку життя. Цього року надійшло 78 робіт із різних куточків світу: Бразилії, Нової Зеландії, США, Грузії, України, Китаю, Росії тощо. Автори зобразили донорство у своїх анімаціях, малюнках, фотографіях і навіть вишивках. Цьогорічна тема – «Донорство – це про життя». Оцінювали отримані матеріали Катерина Лихач, Надія Ткаченко, Надія Кушнір, Аліна Головльова. 

У 2021 році переможниця Ірина Руснак отримала 10 000 грн, а її анімація стала символом донорства. Також вона отримала річну підписку на Projector. Для виставки авторка адаптувала роботу під малюнок. 

Цього року команда ДонорUA вирішила організувати всеукраїнське турне найкращих робіт, розпочавши з Південного вокзалу столиці. Вже охоплені Львів, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Ужгород. 

Довідка: ДонорUA – автоматизована система рекрутингу та управління донорами крові, розроблена в березні 2015 року з метою популяризації донорського руху в Україні. Проєкт створений у співпраці ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» й української ІТ-компанії DevRain.