Перші результати роботи «Фантомів»: складено 990 адмінпостанов

Відучора патрульні "Фантоми" почали зафіксувати порушення швидкісного режиму з моментальною передачею Інформаціі про порушників до центру автофіксації для винесення постанов про адміністативне правопорушення. 

Об этом советник министра внутренних дел Украины Антон Геращенко.

За перший день роботи 4 автомобілів «Фантом» було виписано 990 адмінпостанов про перевищення швидкості. 

На відміну від стаціонарних камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлені в місяцях підвищеної концентрації ДТП і є загально відомими, завдання «Фантомів» - раптово фіксувати перевищення швидкості водіями. 

"Завдання «Фантомів» це не збирати гроші до казни, а робити дороги України безпечнішими. Незважаючи на те, що минулого року команді МВС разом з командою Мінінфраструктури, та в цілому завдяки роботі Парламента, підтримці Президента і Кабміну вдалось досягнути вражаючих результатів по зниженню смертності на дорогах (знижения смертности в 21 році у порівнянні з 2020 роком склало 8,7 %. Вдалось зберегти 303 людських життя), ми не повинні зупинятись на досягнутому", - повідомив він.

В 2022 році планується закупити ще 30 автомобілів «Фантом», а в 2023 ще 50, чого буде достатньо для створення умов для раптового контролю швидкості в потоці, разом з використанням напівавтоматичних камер “Truecam”. 

На додачу до стаціонарних камер контролю швидкості, та «Фантомів» зараз розробляється законопроект про вимірювання середньої швидкості транспортного засобу на певних відрізках автомагістралей. 

Таким чином водій буде знати, що не можна перевищувати швидкісний режим на цьому відрізку і наражати на небезпеку себе та інших учасників руху.