На Миколаївщині 33 переселенця отримали роботу від служби зайнятості

На Миколаївщині з 24 лютого до Державної служби зайнятості звернулася 181 людина, що має статус внутрішньо переміщеної особи. З них станом на 12 травня працевлаштували 33 людини.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

Більшість шукачів роботи приїхали з Херсонщини.

За словами Дмитра Оборонька, на Миколаївщині в службі зайнятості зареєстровано 308 вакансій та в місті Миколаєві — 96 пропозицій роботи. Найбільший попит на працівників економічної галузі, медичної сфери, аграрного сектору та сфери обслуговування. Серед робітничих професій затребувані слюсарі, вантажники, електрогазозварювальники, водії та інші.

"Миколаївська обласна служба зайнятості щоденно оновлює базу вакансій Державної служби зайнятості відповідно до наявних пропозицій роботи від роботодавців", — розповів Дмитро Оборонько.

Переглянути актуальні вакансії можна на сайті ДСЗ в рубриці "Шукаю роботу".

Роботодавці можуть отримати компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану в Україні.

Якщо роботодавець працевлаштовує ВПО на умовах трудового контракту, зокрема – за сумісництвом (людина може бути працевлаштована відповідно до цього механізму тільки один раз), він має право на отримання компенсації в розмірі 6500 гривень, але за таких умов:

роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ;

- розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати;

- подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

Компенсацію витрат надають у розмірі 6500 грн щомісяця за кожну працевлаштовану людину, за яку роботодавець сплачує ЄСВ, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Водночас загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.