У Миколаївській обласній варті опановують воєнні навички за стандартами НАТО

У Миколаївській обласній варті на постійній основі проходять навчальні заняття з тактичної медицини і бойової підготовки за міжнародними військовими стандартами, зокрема і блоку НАТО.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Миколаївську обласну варту створили для сприяння дотримання правопорядку в регіоні під час дії воєнного стану. Оскільки Миколаївщина вже понад два місяці є прифронтовою зоною, вартових вирішили готувати до можливих бойових дій. Нині вчаться тактичній медицині. Бен – військовий парамедик з Німеччини, має за плечима 10 років практики за стандартами НАТО. Наразі чоловік приїхав у Миколаєва, аби викладати уроки з надання першої допомоги.

- Протокол «MARCH» якому я навчаю українських військових — це стандартний протокол огляду поранених у всіх країнах та арміях НАТО, саме тому ми працюємо над його вивченням. Чим він корисний? Тим, що всі ці 5 літер у назві протокола відповідають за 5 дій. Вони розміщені у хронологічному порядку залежно від того, як швидко ти можеш померти від того чи іншого поранення. Це і масова кровотеча, недостатність кисню — тобто крок за кроком. Навіть, якщо боєць недосвідчений, то знання цього протоколу зможуть врятувати життя у кризовій ситуації, — розповів іноземний інструктор з тактичної медицини.

Окрім тактичної медицини, вартові вивчають різні типи стрілецької зброї. Мета таких занять не лише ознайомитися з новими видами озброєння, які нині використовують наші військові, а й закріпити вже набуті навички.

Ветеран АТО/ООС Олександр з власного досвіду знає, що отримані раніше знання найкраще закріплюються під час практичних занять. Тим паче коли їх проводять зі спільно вишколеними військовими.  

Заняття регулярні: щодня у нас проходить тактика. Щодо стрілецької зброї — це вивчення різних моделей пістолетів, автоматів, гранатометів. Такі є на постійній основі, для всіх груп, караулів, загалом всього особового складу, — розповів викладач з тактичної підготовки.

Ще один іноземний інструктор — це Джо, морський піхотинець зі США. Він також прибув у Миколаїв, аби поділитися своїм військовим досвідом з нашими вартовими. Попри це визнає, американським армійцям теж є чому навчитися у Збройних сил України. За час спілкування і роботи з нашими військовими він визначив для себе, що кожен український військовий чітко знає, за що бореться і кого захищає. Це те, чого ніколи не збагне жоден російський окупант.