На Миколаївщині вибухнули боєприпаси: травмувались сім чоловік та дитина

Минулими вихідними на території Миколаївської області зареєстровано 4 надзвичайні події пов'язані із травмуванням цивільних осіб від детонації боєприпасів. Серед постраждалих одна дитина та шестеро дорослих. 

Про це повідомля ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Так, 21 січня у Снігурівській територіальній громаді Баштанського району в с. Безіменне чоловік 1986 р.н. збирав металобрухт та випадково наступив на міну, яка вибухнула — чоловік отримав поранення. У с. Знам'янка легковий автомобіль наїхав на міну. В результаті детонації боєприпасу постраждало двоє людей. У с. Любомирівка Шевченківської ТГ Миколаївського району на міні підірвався легковий автомобіль. Водій вибрав польову дорогу, де і наїхав на міну. Постраждали водій, пасажирка та дитина. 

22 січня від необережного поводження з вибухонебезпечним предметом постраждав чоловік 1974 р.н., який проживає у с. Мішково-Погорілове. Тут, при з'ясуванні обставин, стало відомо, що напередодні чоловік проводив роботи на кладовищі, де знайшов боєприпас, який вирішив забрати додому. При транспортуванні вибухонебезпечний предмет здетонував та завдав шкоди здоров'ю чоловіка. 

Рятувальники Миколаївщини неодноразово наголошували на тому, що населені пункти саме Миколаївського та Баштанського районів є найбільш засміченими різного роду боєприпасами. Окупація російськими військами частини населених пунктів, жорстокі бої за інші, щоденні обстріли сіл  - все це призвело до того, що усюди розкидані, а подекуди і навмисно залишені міни, гранати, розтяжки, інші вибухонебезпечні предмети. Тільки уявіть, що з початку повномасштабного вторгнення піротехнічними підрозділами ДСНС в Миколаївській області вилучено та знищено 8537 боєприпасів.