«Пропаганда, фейки, ІПСО під час війни»: миколаївців запрошують на безкоштовний тренінг в рамках Медіашколи

Активну спільноту в Миколаєві та тих, хто зараз перебуває поза межами міста, запрошують взяти участь у онлайн-тренінгу «Пропаганда, фейки, ІПСО під час війни. Виявлення та протидія» з медіаекспертом Віталієм Жугаєм та журналісткою і продюсеркою Іриною Кипоренко.

Захід відбудеться 18 березня, у суботу, о 12:00 за київським часом на платформі Zoom. Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації: https://bit.ly/ms_mykolaiv_1.

Під час зустрічі разом поговоримо про виникнення пропаганди, історичні приклади її впливу на людей, генезу і сучасну практику застосування фейк-ньюз, маніпуляцій та інформаційно-психологічних операцій (ІПСО) у війні росії проти України. Як протидіяти ворожим наративам, перевіряти інформацію, нейтралізовувати медійні маніпуляції та протистояти ІПСО. Як інформаційно перемагати в умовах гібридної війни. Про все це будемо міркувати разом.

Це другий онлайн тренінг в межах Медіашколи для медійників Миколаєва та Миколаївської області, який організовує Агенція розвитку Миколаєва та Програма «Демократичне врядування в Східній Європі» (DG East), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках проєкту і завдяки партнерам, Фонду підтримки журналістів 2402, у грудні 2022 року вже відбулися перші офлайн заняття з мінної безпеки, тактичної медичної допомоги та цифрової грамотності.

Для довідки:

Віталій Жугай - медіаексперт, доцент кафедри журналістики Національного університету «Одеська юридична академія». Працював на телебаченні, радіо, у друкованих та інтернет-виданнях. Проходив викладацьке стажування на Бі-Бі-Сі, проводив наукове дослідження про критерії якісної преси у США в рамках Програми імені Фулбрайта.

Ірина Кипоренко - журналістка, продюсерка, режисерка документального кіно, програмна менеджерка сектору «Кіно» Українського інституту. Має понад 10 років досвіду роботи в медіа, проходила стажування в рамках програми професійних обмінів від Держдепу США в сфері журналістики та цифрових комунікацій. Закінчила курс з режисури документального кіно в майстерні Сергія Буковського. Співпрацювала з іноземними та українськими медіа, такими як Tiger aspects (для Netflix), ARTE, The New York Times, TIME, The Economist, Бі-Бі-Сі Україна, Суспільне мовлення та іншими.

Посилання на подію в Facebook: https://www.facebook.com/events/690215849519143