Миколаївці передали одній з лікарень Херсонщини генератор, закуплений на кошти 18 европейських послів

У День пам’яті 8 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня Європи 9 травня. До цього Дня миколаївські волонтери з міжнародного волонтерського центру 4UA передали генератор одному з медичних закладів Херсону.

Про це повідомляє ПН.

Генератор був закуплений на кошти 18 послів європейських країн спеціально для Миколаївщини. Однак, у зв’язку з постійними обстрілами Херсонщини керівництво Миколаївщини вирішило передати його саме в одну з лікарень міста – сусіда.

"До збору коштів та закупівлі генератора долучилися Високоповажні посли 18 країн - Бетгіна Кірнбауер, Австрія, Сьорен Пасі Туомінен, Фінляндія, Кліона Манахан, Ірландія, Рональд Дофінг, Люксембург, Луге де Алмейда Сампайо, Португалія, Грегуар Кювельє, Бельгія, Гіга Кальмет, Естонія, Алексіс Дутертр, Франція, Еліта Кузьма, Латвія, Дан Хейсінга, Нідерланди, Таня Стрніша, Словенія, Ліляна Панциров, Хорватія, Моніка Ладманова, Європейська комісія, Андреас Кюнне, Німеччина, Лаймонас Талат-Келпша, Литва, Матеуш Гняздовський, Польща, Фредрік Йоргенсен, Швеція. Ми безмежно дякуємо нашим партнерам за постійну підтримку та побажання якнайшвидшої Перемоги!" - зазначив голова правління Регіональної асоціації територіальних громад Сергій Власенко.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у відео - подяці європейським послам зазначив:

"Ми дуже дякуємо парнерам, які долучилися до допомоги. Спочатку ця допомога мала йти на Миколаївщину, але ми вирішили, що лікарні у Херсоні це більше потрібно на зараз", - сказав Кім.

Нагадаємо, що раніше «Миколаївводоканал» отримав від Данії та «ротарійців» потужний генератор.