На Миколаївщині на мінах підірвалося два трактори

Минулої доби в Миколаївській області сталося два підриви сільськогосподарської техніки на мінах.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Один випадок стався у селі Березнегуватської територіальної громади Баштанського району. Там чоловік 1984 року народження наїхав на міну під час проведення земляних робіт у полі. На щастя сам чоловік від вибуху не постраждав, пошкодження отримав тільки трактор.

 

За годину схожий епізод відбувся у Миколаївському районі. Тут чоловік 1969 р. н. під час проведення робіт у полі між селами Любомирівка та Новогригорівка Шевченківської територіальної громади на тракторі наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет. Постраждалий отримав мінно-вибухову травму, його госпіталізували до медичного закладу.

Головне управління ДСНС України в Миколаївській області ще раз нагадує: на території деокупованих населених пунктів, а також на територіях, де велися активні бойові дії, завжди є потенційна небезпека виявлення вибухонебезпечних предметів і вона зберігатиметься роками. Можна лише уявити, скільки часу ще знадобиться, щоб очистити землю від наслідків російської збройної агресії.

Громадян закликають бути пильними та обережними. Завжди дотримуватися правил безпеки. Якщо ж ви натрапили на предмет, зовні схожий на боєприпас, не чіпайте його, а одразу дзвоніть на спецлінії 101 або 102