Шахраї ошукали мешканок Миколаївщини на 95 тисяч гривень

Вчора, 15 травня, до поліції звернулися мешканки Миколаївського району з повідомлення про те, що вони стали жертвами шахрайських схем та втратили свої заощадження. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Так, зі слів 82-річної жінки, їй зателефонувала нібито донька та повідомила про проблеми, для вирішення яких потрібні грошові кошти у сумі 65 тисяч гривень. Задля допомоги доньці пенсіонерка перерахувала 20 тисяч гривень на зазначену співрозмовницею картку, але згодом  псевдодонька зателефонувала знову та повідомила, що коштів замало, і потерпіла перерахувала ще 25 тисяч гривень.

Жертвою шахраїв стала і 52-річна заявниця, яка в соціальній мережі  перейшла за посиланням про нібито надання грошової допомоги та ввела особисті дані. Через деякий час жінці зателефонував невідомий, який представився співробітником банку і повідомив, що вона натрапила на шахраїв, і, аби не втратити кошти, потрібно зайти у мобільний додаток (банкінг)  і слідувати його інструкціям. У подальшому з картки заявниці були зняті майже 50 тисяч гривень.

Поліція звертається до громадян бути пильними під час спілкування із незнайомцями. Краще перервіть розмову і  самостійно перетелефонуйте своїм родичам, про яких йшла мова під час телефонної розмови! 

- Перевірте чи дійсно ваші близькі у біді, чи це вигадки шахраїв. 

- Довіряйте інформації тільки з офіційних сайтів державних органів, особливо, коли мова йде про будь-які виплати. 

- Ігноруйте та не переходьте за підозрілими посиланнями. 

- Не вводьте свої особисті дані та дані банківських платіжних карток на незнайомих вам вебресурсах. 

Якщо ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте та звертайтесь до поліції.