У Миколаєві суд виніс новий вирок водію, який збив дівчинку: постраждала померла у «швидкій»

Постановлено новий вирок водію, який у 2019 році здійснив смертельний наїзд на 17-річну дівчину, яка перетинала дорогу пішохідним переходом.

Про це повідомляє Центральний районний суд м. Миколаєва.

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 39-річному місцевому мешканцю, обвинуваченому у смертельному наїзді на 17-річну дівчину. Подія мала місце в 2019 році.

Зазначене кримінальне провадження вже розглядалось судом, проте суд апеляційної інстанції скасував постановлений вирок з процесуальних підстав та скерував справу на повторний розгляд.

У ході розгляду, судом встановлено, що 23.06.2019 року, в нічний час доби, перебуваючи в стані гострої інтоксикації, внаслідок вживання канабіноїдів, чоловік рухався на автомобілі «Daewoo Lanos» зі швидкістю, яка відповідно до висновків експертиз складала понад 90 км/год, по проспекту Героїв України у м.Миколаєві.

Під час руху, в районі перехрестя з вул.Обереговою, він здійснив наїзд на 17-річну дівчину, яка переходила дорогу по регульованому пішохідному переходу. 

Остання почала рух на забороняючий сигнал світлофора. Проте наїзд було здійснено, коли для пішохода горів зелений сигнал світлофора.

Внаслідок отриманих травм дівчина померла в салоні карети швидкої медичної допомоги.

За результатами розгляду справи, суд дійшов висновку про доведеність вини водія у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, що підтверджується показами потерпілої, свідків та дослідженими у ході судового розгляду письмовими і речовими доказами.

За такого, суд призначив останньому покарання у виді позбавлення волі строком шість років, з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки.

Окрім цього, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої та ухвалив стягнути з обвинуваченого на її користь 1 449 924 грн відшкодування моральної шкоди.