У Миколаєві суд продовжив строки тримання під вартою підозрюваному у жорстокому вбивстві

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про продовження строку застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою 67-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Відповідно до матеріалів клопотання, наприкінці серпня 2023 року, підозрюваний, взявши з собою продукти харчування та пляшку горілки, прийшов до своєї 45-річної знайомої, яка мешкала в одному з садових товариств поблизу Миколаєва.

Після того, як вони вжили алкоголь, підозрюваний ліг спати в одній з кімнат будинку, а прокинувшись, виявив зникнення 7 000 грн, які були в його кишені.

Чоловік запідозрив у крадіжці свою знайому, яка свою причетність заперечувала, внаслідок чого у них виникла сварка.

В подальшому підозрюваний наніс жінці кілька ударів область голови кулаком та дерев’яною ніжкою від стільця, після чого зв’язав останню та прив’язав до батареї опалення в одній з кімнат будинку та продовжив наносити удари в область голови двома ніжками від стільця, які утримував в обох руках.

Згодом, відповідно до матеріалів клопотання, чоловік пішов до свого місця мешкання, взяв там кувалду та прозорий скотч і повернувся до оселі своєї знайомої, де заклеїв рот останній та наніс їй кілька ударів кувалдою в область голови. Внаслідок отриманих травм жінка померла, а підозрюваний, закидав тіло ганчірям та залишив місце вчиненні кримінального правопорушення.

У судовому засіданні прокурор клопотала про продовження строків тримання під вартою, з урахуванням наявних ризиків, які продовжують існувати.

Підозрюваний та захисник не заперечували проти задоволення клопотання.

За результатами розгляду слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила задовольнити клопотання та продовжити строк тримання під вартою щодо підозрюваного.


Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва