Мешканець Миколаївщини довірився псевдобанкіру та втратив із рахунку понад 46 тисяч гривень

До відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу звернувся 48-річний мешканець Березнегуватської громади з повідомленням про те, що став жертвою шахраїв.

Зі слів заявника, на його мобільний зателефонував невідомий, який, представившись співробітником безпеки банку, повідомив, що його банківська картка заблокована. І для розблокування потрібно надати персональні дані. Після того як чоловік надав співрозмовнику особисті дані, з його рахунку аферисти зняли 46 тисяч 720 гривень.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.

Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована або ж є загроза несанкціонованого втручання, перевірте цю інформацію у найближчому відділенні банку або зателефонуйте на "гарячу лінію" банківської установи.

Справжні співробітники банку або працівники державних установ не запитують таку інформацію, бо вона є конфіденційною. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі.

Якщо ж ви або ваші близькі  чи знайомі стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте на спецлінію 102.