Убивство на території лікарні в Миколаєві: апеляційний суд лишив ухвалу без змін

Колегією суддів Миколаївського апеляційного суду розглянуто апеляційну скаргу законного представника громадянина К. та його захисника.

Нагадаємо, 10.06.2018 року, громадянин К., перебуваючи на території Миколаївської міської лікарні № 1 під час конфлікту з 30-річним чоловіком, наніс йому численні тілесні ушкодження, від яких той за 10 діб помер у медичному закладі, не виходячи з коми.

Розгляд зазначеного провадження здійснювався під головування судді Сергія Медюка.

18 травня 2020 року було постановлено ухвалу про застосування до громадянина К. медичних заходів примусового характеру за вчинення суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч.1 ст.115 КК України – госпіталізації до психіатричного закладу із суровим наглядом. Окрім цього, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої та стягнув з законного представника громадянина К. в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 32,5 тис грн., моральної 500 тис грн.

На зазначену ухвалу було подано апеляційну скаргу, де апелянти просили її скасувати.

19 жовтня 2023 року, розглянувши скаргу, колегія суддів Миколаївського апеляційного суду постановила залишити її без задоволення, а ухвалу Центрального районного суду м.Миколаєва без змін.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва