На Миколаївщині до заповідника «Єланецький степ» привезли нових бізонів

На Миколаївщині до вольєру заповідника «Єланецький степ» випустили двох нових бізонів. Це вдалося зробити в рамках міжнародного природоохоронного проєкту з відновлення життєздатності стада бізонів.

Про це повідомляє видання Район. Вознесенськ з посиланням на директорку природного заповідника «Єланецький Степ» Галину Драбинюк.

 

За рік співробітникам заповідника разом із представниками Українського товариства охорони птахів за партнерської підтримки Союзу охорони природи і біорізноманіття Німеччини (NABU Bundesverband) та за фінансової підтримки Tierpark Berlin та Zoo Berlin вдалося вирішити чимало питань щодо подальшого розвитку установи.

«Ці бізони оновлять генофонд стада. Це дуже важлива подія, бо всіх бізонів, які в нас нині живуть, можна вважати родичами. А ще ми відновили огорожу вольєру, де в напіввільному стані утримуємо стадо бізонів на площі 70 гектарів», - розповіла Галина Драбинюк.  

Також на території заповідника встановили будиночок для спостережень за тваринами з оглядовою вежею. Ці заходи важливі для забезпечення діяльності установи, покращення рівня еколого-освітньої роботи та безпеки відвідувачів і туристів під час екскурсій, контролю за утриманням диких тварин.