У Миколаєві в одному з будинків виявили воду в газопроводі: наразі без газу залишились 70 абонентів

Днями до аварійно-диспетчерської служби надійшла заявка про некоректну роботу газового обладнання. Бригада АДC Миколаївської філії «Газмережі», яка прибула на виклик, виявила воду в газопроводі. Про це повідомили в миколаївській філії.

Причину потрапляння води до газової мережі встановити не вдалось. Цього разу без газопостачання через недбалість та недотримання вимог роботи з газовими приладами залишаться 70 абонентів по вулиці Олеся Бердника.

Відновлення газопостачання буде можливим тільки після перевірки газових приладів у всіх помешканнях вищезазначеного будинку на предмет відсутності води. Необхідність потрапити в усі, без винятку, помешкання фактично означає, що будинок залишатиметься без газу на невизначений строк.

Наслідки води в газопровід можуть бути катастрофічними. По-перше, вода може викликати корозію газопроводів, що призведе до їх пошкодження та прориву, особливо зараз при морозній погоді. Внаслідок цього відбудеться витік газу, що створить небезпеку та може призвести до виникнення пожежі або вибуху. По-друге, потрапляння води в газопровід може призвести до зупинки постачання газу, що негативно позначиться на комфорті людей. По-третє, ремонт та відновлення пошкоджених газопроводів потребує значних фінансових витрат.

Миколаївська філія «Газмережі» черговий раз нагадує, що будь-які газонебезпечні роботи мають проводитись кваліфікованими спеціалістами, які уповноважені проводити такі роботи та мають відповідний дозвіл. При цьому припинення та відновлення подачі газу знаходиться виключно в компетенції Оператора ГРМ.