Правоохоронці встановлюють шахраїв, які ошукали мешканця Баштанщини на понад 72 тисячі гривень

До відділення поліції № 2 Баштанського районного відділу звернувся 52-річний житель Березнегуватської громади з повідомленням, що внаслідок шахрайських дій невідома особа заволоділа його заощадженнями.

Потерпілий розповів, що йому зателефонував нібито співробітник безпеки банку та повідомив, що з банківських рахунків невідомі намагаються викрасти гроші. Для того, щоб захистити кошти та припинити несанкціоноване втручання, потрібно надати персональні дані та код, який заявнику надійде у смс-повідомленні. Виконавши всі дії, що йому радив співрозмовник, чоловік згодом виявив, що з карткових рахунків зникли 72 тисячі 313 гривень.

По даному факту слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 КК України "Шахрайство". Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Шановні громадяни! Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваша картка заблокована або ж є загроза несанкціонованого втручання, перевірте цю інформацію у найближчому відділенні банку або зателефонуйте на "гарячу лінію" банківської установи. Запам’ятайте, що справжні співробітники чи працівники служби безпеки банку не запитують таку інформацію, тому що вона є конфіденційною. Не повідомляйте нікому свої персональні дані та банківські дані, паролі, що можуть використовуватися для підтвердження платежів, обов’язково перевіряйте достовірність інформації, яку вам надають невідомі. Найкращий спосіб вберегтися від шахраїв – передзвонити відразу у банк на офіційний номер або ж особисто відвідати установу.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102.

Баштанський районний відділ поліції