У Первомайську поліцейські знайомили школярів із професією криміналіста поліції

Про специфіку роботи криміналіста, про важливість вивчення речових доказів зібраних на місці події та інші особливості професії дізналися школярі під час зустрічі з поліцейським.

До учнів сьомих класів Первомайської гімназії № 1 завітали спеціалісти-криміналісти слідчого відділення Первомайського районного відділу поліції Іван Бабіч та Іван Лазарєв.

Поліцейські розповіли школярам, що робота криміналіста досить складна, напружена та вимагає великої віддачі від фахівця, але в той же час вона цікава. Спеціаліст-криміналіст першим зі слідчо-оперативної групи ступає на місце події, виявляє та вилучає сліди папілярних узорів рук, фотографує, оглядає та упаковує речові докази. Тільки після ретельно проведеної роботи спеціаліста-криміналіста слідчий відтворює загальну картину вчиненого злочину.

Також правоохоронці продемонстрували дітям криміналістичну валізу, в якій міститься дактилоскопічний набір для виявлення невидимих слідів папілярних узорів рук, спеціальний пакувальний матеріал, так званий сейф-пакет для речових доказів, освітлювальні прилади, приладдя для вилучення слідів біологічного походження та багато іншого.

Учні спробували себе в якості поліцейського криміналіста, одягли спеціальний костюм і рукавички, та, взявши до рук магнітний пензлик, знаходили різноманітні сліди на партах і підлозі, а також фіксували їх на спеціальні плівки. Ще вчилися відбирати біологічні зразки та сліди, робили зліпки. Крім цього правоохоронці демонстрували процедуру вилучення слідів пальців рук, після чого школярі залишили на папері свої відбитки рук.

Наприкінці зустрічі діти подякували поліцейським за цікаве заняття та можливість ближче познайомитись із особливостями та дізнатись цікаві деталі щоденної роботи спеціалістів-криміналістів.

Первомайський районний відділ поліції