Читачі миколаївської бібліотеки вчились виготовляти новорічні свічники

Свічка – джерело життя та світла, тепла, домашнього вогнища та захисту. Вона символ Різдва та Нового року. В очікуванні найкращого свята, коли зимові вечори дуже тривалі, саме час зайнятися спільною творчістю у родинному колі або друзів, колег та близьких людей, вважають у Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького.

Щоб новорічний стіл набув особливого колориту, його можна прикрасити численними джерелами світла, які вчилися виготовляти постійні читачі бібліотеки.

«Сьогодні дійсно непростий майстер-клас, адже він комбінований. Сьогодні вперше ми опановуємо розпис на склі, об'ємної, скажімо так, сфери. Це дуже нелегко. Але всі дівчата впорались. Також ми додаємо декор. Ми працюємо з мереживом, працюємо з текстилем. Також ми оздоблюємо нашу прикрасу. А прикраса наша називається свічник», - говорить керівниця культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

Миколаївська художниця Ірина Дарієнко, яка ось уже втретє ділиться з читачами бібліотеки своїми численними талантами та вміннями, зі склом працює близько тридцяти років. Все починалося з вітражів. Про тонкощі та секрети розпису об'ємної сфери вона розповіла під час майстер-класу. Виявляється, виготовлення такої новорічної прикраси доступне навіть дітям.

«Скажімо так, це для початківців, для дітей. Для дітей це буде дуже прийнятно. Це може зробити будь-яка людина, яка навіть себе вважає безталанною абсолютно. Будь-хто може взяти й зробити малюнок. Хто як може, хто як хоче, хто має відповідний стан душі. Не обов'язково малювати будиночки, або, припустимо, ялинку. Можете просто малювати сніговичка. Те, що ви хочете, щоб відсвічувало у вас і давало тінь у вашому приміщенні», - зазначає Ірина Дарієнко.

Звичайно ж, новорічні свічники можна придбати у магазині або купити в інтернеті. Але коли святкова ніч набуває для ваших сердець особливого сенсу, важливо вкласти частку своєї душі в кожну дрібницю.