У Миколаєві почалося будівництво найсучаснішого інтерактивного класу безпеки

У Миколаєві, за сприяння ПРООН та Данії, створюють новий надсучасний клас безпеки. Даний клас буде розміщено в одному з підрозділів ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Про це повідомляє Центр підтримки бізнесу.

Наразі на місці майбутньої локації ведуться будівельні роботи: проведений демонтаж стін, перегородок, готується до монтажу нова система електрики.

Створення класів безпеки має важливу місію для населення, особливо для дітей - вивчення основних вимог пожежної безпеки, мінної безпеки та безпеки життєдіяльності в цілому. У класі безпеки також буде унікальна кімната, в якій будуть представленні зразки згорілих побутових приладів та інших предметів побуту, які надають уявлення про джерела можливих загорянь та їх наслідки.

«Головна мета цього пілотного проєкту – створити необхідні умови для навчання дітей правилам безпечної поведінки у побуті, що включає вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Для дошкільнят та учнів початкових класів – освіту подають у вигляді гри за допомогою дитячих, але професійних іграшкових атрибутів рятувальників, для старшокласників – із логікою та ерудицією», - зазначили в організації.

Зазначимо, що такі класи також будуть створені у містах Полтава, Запоріжжя та Харків.

Проєкт «Інтерактивний клас безпеки» реалізується за сприяння ПРООН та фінансової підтримки Данії. Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу виступає організацією, яка імплементує даний проєкт.