Як запобігти булінгу в школі: у Кривоозерській громаді поліцейські провели лекцію для ліцеїстів

До учнів Кривоозерського ліцею завітали інспектор ювенальної превенції Первомайського райвідділу поліції Аліна Бєлохвост разом із співробітником служби у справах дітей громади.

 Під час заходу інспектор поліції розповіла ліцеїстам їхні права та обов’язки, які вони мають у навчальному процесі та побуті. Нагадала що таке булінг, як протидіяти фізичному та психологічному насильству з боку однолітків та як відрізняти булінг від конфлікту.

Знущання – це не демонстрація сили, а навпаки, прояв слабкості з боку булера. Агресивна поведінка кривдника завжди обумовлена наступними причинами:

* особисті комплекси і низька самооцінка, яку булер прагне підвищити за рахунок пригноблення слабших;

* негативний досвід – ймовірніше, булер сам був жертвою цькування, тому через пережитий страх і відчуття беззахисності він керується принципом «кращий спосіб захисту – напад»;

* непорозуміння із іншими, через що агресор намагається привернути до себе увагу тими методами, які здаються йому найбільш ефективними.

- Якщо є можливість уникнути сварки, потрібно зробити вигляд, що тобі байдуже і йти геть. Памʼятати, це не прояв боягузтва, бо тримати себе у руках частіше значно важче, ніж дати волю емоціям. Якщо ж вважаєш за потрібне щось відповісти кривднику, стримуй гнів і злість та говори твердо і дивись в очі співрозмовнику, - зазначила інспектор ювенальної превенції поліції Аліна Бєлохвост.

Насамкінець заходу поліцейська закликала школярів ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі та негайно інформувати про це дорослих та поліцію.

 

 Відділ комунікації поліції Миколаївської області