Миколаївців запрошують дізнатися про історію таврійського розпису

Таврійський розпис – невід'ємна частина історії нашого краю, адже зародився він та зберігся саме у Миколаївській області – на Кінбурнській косі. Особливого значення розпис набув вже під час війни, адже є символом Великої Води – нескінченності життя та його безперервного відновлення.

Раніше його використовували жінки-мазальниці, які білили в сивий туман та розписували хати на Кінбурнському півострові. На будинках в образах та символах вони кодували щасливу долю власникам будівлі, розповідали про мрії, наповнювали оберегами. Часто над дверима та обабіч вікон зображували пару білих лебедів, що закривають своїми крилами оселю та родину від лиха, й не лише…

В рамках проєкту «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» ви зможете не тільки дізнатися про історію таврійського розпису, познайомитися з його особливостями та перейнятися атмосферою робіт, але й насолодитись неймовірною виставкою «Таврійський розпис: життя попри війну».

Коли? 22 березня о 15:00

Де? Галерея мистецтв Чорноморського національного університету імені Петра Могили в Миколаєві.

Для участі пройдіть онлайн-реєстрацію https://bit.ly/identity_march

Проєкт «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сучасне і майбутнє» реалізується ГО «Центр навчання та освіти дорослих «Південь» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» та у партнерстві з управлінням з питань туризму та курортів Миколаївської ОВА, Миколаївським обласним краєзнавчим музеєм, Миколаївським музеєм суднобудування і флоту та ТРК «МАРТ».