Для митників Миколаївщини провели захід із підтримки ментального здоровʼя

У понеділок, 8 квітня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоровʼя, для працівників Миколаївської митниці було проведено просвітницький захід на тему «Ментальне здоровʼя в умовах воєнного стану. Самодопомога при кризових ситуаціях».

Тренінг провела регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» у Миколаївській області Руслана Омелянчук.

Під час заходу присутні опанували базові навички турботи про себе та інших. Зокрема, розглянули методики самозаспокоєння «Власний розпорядок дня» та «Кола контролю», а також техніки релаксації (повільного дихання), заземлення при надмірних емоціях, дистанціювання від негативних думок («відчепитися з гачка») та майндфулнес (усвідомлене пиття).

За словами учасників, подібні заходи - це мастхев у сьогоднішніх реаліях, адже знання технік та методів самозаспокоєння, а також піклування про свій психологічний стан в умовах сьогодення є запорукою ментального здоров’я.

«Мати внутрішні ресурси для того, аби активно жити, реалізувати свої здібності, працювати – все це про ментального здоровʼя, яке є невідʼємною частиною щасливого життя. Тому, я дуже вдячна за можливість побувати на цьому заході та отримати такі надважливі знання», - поділилась своїми враженнями начальник відділу по роботі з персоналом Миколаївської митниці Анна Андронова.

Нагадаємо, що впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.