Для студентів Миколаївщини проведено тренінг з підтримки ментального здоровʼя

У четвер, 18 квітня, для здобувачів вищої освіти та інших представників молоді у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили відбувся захід на тему «Ментальне здоров’я молоді Миколаївщини».

Мета заходу: популяризувати серед молоді відповідальне ставлення до свого ментального здоров’я, покращити їх психоемоційний стан та навчити базовим навичкам першої психологічної допомоги.

Модератором тренінгу виступила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Миколаївській області Руслана Омелянчук, яка провела для присутніх урок ментального здоров’я з базовими навичками турботи про себе. Вона наголосила на тому, що психічне здоров’я молоді є ключовою складовою відновлення та розвитку українського суспільства після війни.

«Дуже важливо говорити про свої почуття і переживання з оточуючими, щоб дати їм сигнал про те, що ви потребуєте допомоги. Так само важливо сформувати звичку самостійно піклуватися про своє ментальне здоров’я, щоб знайти в собі надійне джерело сили у складні часи», – зазначила вона.

Крім того, у рамках заходу учасники взяли участь в арт-терапевтичній активності «Що є вашим джерелом сили?», інтерактивному івенті «Стежка ментального здоров’я» та тематичному опитуванні «Ментальне здоровʼя – це…».

Заступник начальника Миколаївської районної військової адміністрації Раміль Агабеков розповів про свою активну життєву позицію та діяльність активістів серед молоді Миколаївщини в період повномасштабного вторгнення.

Своєю чергою начальник управління молодіжної політики Миколаївської міської ради Арсен Гаспарян презентував концепцію Миколаївського міського молодіжного простору та запросив усіх присутніх долучатись до інтервенцій.

Серед спікерів тренінгу також виступила завідувач Навчально-методичного кабінету соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню ЧНУ ім. Петра Могили Людмила Опанасенко, яка зазначила, що формувати психічну витривалість підлітків і молоді потрібно змалечку, адже профілактика починається зі знання й розуміння перших ознак і симптомів порушень ментального здоров’я.