Піклуватися про довкілля: у Кривоозерській громаді шериф проводила профілактичні заходи з громадянами

Поліцейський офіцер Кривоозерської громади Зінаїда Корницька розповідала мешканцям сіл Курячі Лози та Очеретня про збереження навколишнього середовища та дотримання правил благоустрою громади.

Спілкуючи із школярами Очеретнянської гімназії, шериф наголосила, що на здоров'я людини впливає забрудненість земної поверхні. Чим більше відходів, тим більше мікробів, чим більше сміття, тим більше хвороб. Аби зберегти нашу планету потрібно не розкидати сміття особливо із пластика, його розкладання забере тисячі років. Не палити сміття та листя, при спалюванні руйнується ґрунтовий покрив і всі поживні речовини. Також це призводить до забруднення повітря, води та ґрунту. Не рубати дерева адже, щоб виросло одне доросле дерево потрібно 70-100 років. Задля збереження зелених насаджень необхідно економніше використовувати папір та надавати перевагу вже переробленому. Крім того, використаний папір варто утилізовувати, адже перероблена макулатура рятує від вирубки дерев.

У Курячих Лозах поліцейська розповіла громадянам, що на прибудинковій території усі мешканці повинні забезпечувати належний догляд за зеленими насадженнями та не складати будівельні матеріали або сміття. Не палити листя, краще прибирати у спеціально відведені місця для компостування.

Важливо пам’ятати, що спалювання листя, самовільне спалювання рослинності, викидання сміття, незаконна порубка дерев, порушення правил охорони вод є незаконним і тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Всі ми живемо на одній планеті і, забруднюючи її, шкодимо, у першу чергу, самим собі та своїм нащадкам. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращення навколишнього середовища. Разом ми здатні зробити довкілля кращим і надалі не забувати про його охорону та збереження,- зазначила поліцейський офіцер Кривоозерської громади Зінаїда Корницька.